atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

UTFORDRINGER FOR VINTERTURISMEN I TROMSØ

leave a comment »

Vinterturismen har hatt en eventyrlig vekst de siste årene i Tromsø. Men hotelldirektøren ved The Egde advarer mot å ta den positive utviklingen for gitt

–Vinterturismen er et område alle i Tromsø har nytt godt av de siste årene som stadig vokser, sier hotelldirektør Øyvind Alapnses.

–Men man må ikke tro at vinterturismen kommer av selv i framtiden. Konkurrentene har begynt å våkne i nabolandene Finland og Island. Spesielt Island har hatt en enorm vekst på nordlysturismen, sier Alapnes. Men Tromsø har flere fordeler som konkurrentene ikke har.

VILLMARK LIGHT

Andre land sender nordlysturistene på nordlyssafari på relativt øde plasser. Men turistene i Tromsø holder til urbant miljø som har gode hoteller, restauranter og berømt uteliv Hotelldirektøren kaller dette for «villmark light».

–Når vi får badeland og et godt alpinanlegg, så blir turistene i Tromsø i fem dager istedenfor tre, sier Alapnes. Han understreker at uten nordlyset så hadde vi kanskje ikke hatt The Egde i Tromsø.

Hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Egde forteller at året så langt har gått over alle forventninger. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Egde forteller at året så langt har gått over alle forventninger. Foto: Stig-Lennart Sørensen

–Det er ikke alltid at man finner et så påkostet hotell i så små byer som Tromsø, sier han.

–Nordlyset er noe alle har hørt om i verden, sier direktøren og forteller at nye markeder i Mellom-Europa og Asia kommer for full fart. Derfor må politikere i større grad enn før ta med turismen i alle utviklingsplaner.

–Vi må alle stå sammen for å videreutvikle den enorme trafikken hit, avslutter direktøren.

KOMMUNEN  IMPONERT OVER NÆRINGSLIVET

–For ni år siden var det bare fem aktivitetsleverandører til vinterformål. I 2014-2015 sesongen er det nå godt over seksti leverandører, forteller Amundsen som er næringssjef i Tromsø Kommune.

Markedssjef Magne Amundsen i Tromsø Kommune ser store muligheter for vinterturismen i Tromsø. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Markedssjef Magne Amundsen i Tromsø Kommune ser store muligheter for vinterturismen i Tromsø. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Tromsø kommune har Tromsø Havn og Visit Tromsø som jobber med turismenæringen. I år har det vært 80.000 cruisebåtturister mens Visit Tromsø har nye rekorder på antall besøkende på turistinformasjonen.

–De gjør en veldig bra jobb, og jeg er også imponert over at næringslivet i Tromsø har benyttet seg av den muligheten, sier Amundsen.

NY HAVN OG UTFARTSPARKERING

Amundsen forteller at kommunen nå jobber med å få på plass utfartsparkering både i området hvor fastboende og turister ser på hvaler, og på Kattfjordeidet som er en populær plass for å se på nordlys. Spesielt hvalsightseeing har medført parkeringskaos de siste månedene.

–Det kommer bedre trafikkforhold i 2016, og da vil det også være et kart over utfartsparkeringa.

Havneområdet i Tromsø vil også få seg et løft når Prostneset er bygd ferdig med muligheter for å ha større båter i sentrum.

Næringssjefen vil også trekke fram Arena for Lønnsomme Vinteropplevelser. Det er et arenaprogram med femti turistnæringsaktører som har gått sammen i regionen for å utvikle vinteropplevelser.

–Det helhetlige bildet er at man har klart å kaste seg rundt og fått gjort ganske mye. Og samtidig vil det komme forbedringer etter hvert, sier Amundsen. Turister som kommer til Tromsø er fascinert av byen og skryter av service og restaurantene.

–Ting kan selvsagt bli bedre, der jo helt klart. Men det kommer flere løftere i sentrum i årene framover, så det vil skje en stor utvikling av Tromsø sentrum framover, avslutter næringssjefen.

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 8:39 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: