atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

Revy med hjerte for Kroken

leave a comment »

Bydelen Kroken har et ufortjent rykte i Tromsø mener medlemmene i Krokenrevyen. Den prisbelønnende forestillingen har sin trettende årlige forestilling neste februar.

–Kroken vokste fram med sine digre boligblokker på syttitallet og åttitallet i en tid der kommunen plasserte omsorgsboliger i området og butikken kom i busser. Det medførte at mange rynket på nesen av det og bo i Kroken, forteller Anne Hafstad. Hun var med å starte opp revyen i sin tid og forteller til Bylørdag at mye har forandret seg siden den tid.

Krokenrevyen lover god underholdning på Bylørdagen. Fra venstre øverst: Askil Fangel, Anne Hafstad, Jean Baro Tuyisingize, Oda Lilleng og Jostein Aasegg. 

Krokenrevyen lover god underholdning på Bylørdagen. Fra venstre øverst: Askil Fangel, Anne Hafstad, Jean Baro Tuyisingize, Oda Lilleng og Jostein Aasegg.

–I dag er Kroken blitt en dynamisk bydel befolket av blant annet mange unge småbarnsfamilier. Og så har vi sol det meste av dagen som kommer godt med i landsdelen vår, ler Hafstad.

Ungdommene som har vært med på revyen er enige med henne. –Jeg går på skole her og er her hver dag. Men jeg har aldri opplevd de ryktene som er ute og går, sier Oda Lilleng. Veteranen Askil Fangel mener det samme og synes bydelen er like fin å bo i som ellers.

–Det som jeg synes er viktig å få fram er fellesskapet som oppstår i løpet av revytida, sier Fangel.

Revyen starter med prøver i november og før den tid skal Hafstad og andre fra den faste staben besøke skolene og rekruttere. –Så venter vi endeløs spenning på fredagen når vi starter. Vi er alltid like spente på hvor mange som dukker opp, sier hun og sier videre at i fjor var det ny rekord med hundre oppmøtte.

– Vi tar for oss det som skjer i byen og det som ungdom er opptatt av. Og det er tydelig at det har vært et savn og ha en revy fra Kroken, sier hun.

KULTUR I KROKEN

Som en livlig dame med godt humør og omtanke for ungdommen så mener Hasfstad at revyen fyller et behov for kultur som er en mangelvare i byen.

–Ungdomskafeen er lagt ned og det er ellers lite tilbud i Kroken for ungdom. I Tromsø er det stort sett bare idrettsaktiviteter for ungdom, sier hun. En av hovedgrunnene til å ha revyen er å motbevise at det ikke eksisterer kultur i Kroken.

–I fjor fikk vi Ester-kulturprisen som vi så på som en anerkjennelse for det arbeidet vi driver på med, sier hun. –Det er verdt hver time vi er her i helgene og alle timene uten søvn, sier Hafstad.

Revyen har også en stor sosial funksjon hvor de som deltar blir en sammensveiset gjeng. Det er en revy med mange klemmer og nye bekjentskap. –Det er gøy og ingen vil gå hjem. Det er den beste medisinen for mørketidsdepresjon, sier hun

HEMMELIG PROGRAM

Hun vil ikke røpe innholdet på hva de skal ha på Bylørdag men lover god underholdning. –Det blir hemmelig inntil selve dagen men husorkesteret skal spille i Storgata, sier hun.

–Så vi håper så mange som mulig besøker oss på Bylørdag. Kroken er mer enn bare alpinanlegget, avslutter Hafstad.

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 5:46 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: