atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

MAT OG KULTUR FRA THAILAND

leave a comment »

Thai Kulturfestival arrangeres på Bylørdag med forestillinger, thaimat og kulturelle opplevelser

Det er en sommerlig junidag på Kvaløya og mange gjester er samlet for å spise søndagsmiddag på Ban Thai på Kvaløysletta. –I år har vi tiårsjubileum, forteller eier Kusaya mens det er full aktivitet rundt henne. På Bylørdag skal hun og medarbeiderne servere thaimat i Storgata som hun har gjort siden 1990-tallet.

–Jeg tror at folk liker maten fordi den er sunn med masse grønnsaker samtidig som den er annerledes. Vi bruker chili og andre krydder for å gjøre den rik på smak, forteller hun.

Sangdvean Wiangsanthiah og Kusuma Promrueangdet ved restauranten Ban Thai på Kvaløya viser fram noen av de gode matrettene som skal serveres under Bylørdag 14 juni. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Sangdvean Wiangsanthiah og Kusuma Promrueangdet ved restauranten Ban Thai på Kvaløya viser fram noen av de gode matrettene som skal serveres under Bylørdag 14 juni. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Medarbeiderne Sangdvean Wiangsanthiah og Kusuma Promrueangdet viser smilende fram maten som skal serveres på Bylørdag. Her er det mange gode retter fra det Thailandske kjøkken. Smakfulle vårruller, innbakt kylling og scampi, saftige kyllingspyd, thai-pølser, rød karri, wok i sursøt saus og thai-desserter med mye mer. Det lukter og smaker veldig godt.

FLERKULTURELL UNDERHOLDNING

Femte året på rad arrangeres Thai Kulturfestival i Tromsø av Thai-Tromsø forening med flerkulturell underholdning til alle som ønsker å se og høre på.

–Vi skal vise våre rike kulturtradisjoner fra forskjellige deler av Thailand slik at publikum skal kunne få variert underholdning, forteller Wanna Helnes i Thai-Tromsø Forening. I år blir scenen på torget forvandlet til en eventyrhage med blomster, stoffdekorasjoner og eventyrdyr. Der vil det bli klassisk thailandsk musikk framført med tradisjonelle instrumenter og innslag med thaidans.

Wanna Helnes fra Tromsø-Thai Forening. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Wanna Helnes fra Tromsø-Thai Forening. Foto: Stig-Lennart Sørensen

I festivalområdet blir det solgt mat fra thairestaurantene i byen. Tourism Authority of Thailand har stand med informasjon om hva man kan oppleve i Thailand.

–Det blir også et lotteri hvor du kan vinne flybillett til Bangkok inkludert  hotellopphold, forteller Wanna.

POPULÆR FOLKESANGER TIL TROMSØ

På kveldstid har foreningen invitert en av de mest populære thailandske folkesangerne til konsert på Kulturhuset kl. 20.  Yingyong Yoduangam kommer hele veien fra Thailand i ens ærend for å spille i Tromsø. For mer detaljer eller for bestilling av billetter så kan prate med de i informasjonsteltet eller sende en e-post til noiwsh@hotmail.com

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 5:50 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: