atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

Klatrekonkurranse midt i sentrum

leave a comment »

På Stortorget ruver det nå en nesten fem meter høy klatrevegg. Den skal brukes til NM i buldring som foregår førstkommende lørdag og søndag. En entusiastisk arrangementsansvarlig Erik Olsen forklarer at buldring er en klatreidrett uten tau på store steiner. ―Derfor buler veggen ut og gir klatrerne store fysiske og atletiske utfordringer, sier han. Målet for klatrerne er og følge en rute langs og oppover veggen. Buldring, som kommer fra det engelske ordet boulder, er en idrett som fokuserer på teknikk og bevegelse framfor utholdenhet.

Arrangementsansvarlig Erik Olsen foran klatreveggen som skal benyttes under helgas norgesmesterskap. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Arrangementsansvarlig Erik Olsen foran klatreveggen som skal benyttes under helgas norgesmesterskap. Foto: Stig-Lennart Sørensen

―Det er hardt, brutalt og intensivt, sier Olsen. Rutesetter Espen Samuelsen istemmer og sier dette er en veldig publikumsvennlig sport. ―Det er bevegelse i konsentrert form, sier han.

Olsen lover et flott og spennende show for publikum. ―På lørdag foregår kvalik mens selve finalen er på søndag, sier han. Finaleheatet vil være preget av fire minutter sprintklatring. Det vil også være publikumsaktiviteter som bruskasseklatring og prøving av selve veggen.

På lørdag starter kvalifiseringene klokken 9 og foregår helt fram til ettermiddagen. På søndag starter finalene allerede klokken halv ni for juniorene, mens seniorene konkurrerer klokken halv to på ettermiddagen.

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 6:09 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: