atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

Håndlaget konfekt på julemarkedet

leave a comment »

Elise Gøransson fra Sverige er utdannet kokk og har lange dager på jobb i ukene før jul. Men den unge gründeren trives med mye jobb. Nesten hele fritiden brukes til å lage egen konfektsortiment.

―Jeg gruer meg litt til julemarkedet 24. november, men gleder meg samtidig masse, sier hun. På Stortorget skal hun ut til salgs sine produkter for salg for første gang.

Gøransson er den eneste i Tromsø som lager smakfulle og håndlagede praliner. Praliner er sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse. I Sverige har praliner vært populært de siste femten årene, men sjokoladetrenden har ennå ikke nådd Norge.

På markedet vil Gøransson selge praliner med lokale smaksvarianter som hun selv har prøvd seg fram til.

Elise Gøransson med sine hjemmelagede praliner som hun selger på julemarkedet lørdag 24. november. Foto: Stig-Lennart Sørensen

Elise Gøransson med sine hjemmelagede praliner som hun selger på julemarkedet lørdag 24. november. Foto: Stig-Lennart Sørensen

EN SMAK FOR ALLE

Godteriet lages hjemme helt fra grunnen av. ―Pralinene jeg lager er laget på helt ferske råvarer som gjør at smaken er frisk og god. I tillegg så holder de seg lenge så de er perfekte julegaver, sier hun.

―Jeg har nordnorske smaker som for eksempel multe, tyttebær og blåbær, forteller hun.  I sortimentet finnes også whisky-smak som passer godt til kaffe, forskjellige bærsorter og en spesiell variant med blanding av konjakk og kanel. ―Den er kjempegod, forsikrer Gøransson.

I tillegg kan alle skal få sine favorittsmaker for hun tar også i mot bestillinger på smaker.

―Jeg tar i mot bestillinger på praliner hvor du selv bestemmer smaken som for eksempel Cola- smak, sier hun.

HJEMMELAGET

Gøransson har bestilt 20 kg sjokolade som i dagene før markedet skal forvandles til godteri så hun har nok å gjøre dagene i forkant. Kokken har startet blogg på http://aurorasjoko.blogspot.no/ hvor leserne får et innblikk i arbeidsprosessen.

Akkurat nå er dette en hobby men hun håper etter hvert å selge praliner til restauranter og kafeer. ―Men den store drømmen er å starte butikk i sentrum, avslutter hun smilende.

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 5:14 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: