atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

leave a comment »

En av byens mest populære danseklubber har stand i Storgata på Bylørdag. Her kan du få lære mer om Argentinsk tango og kanskje også få svingt deg i dansen.

I Søndre Tollbodgate finner vi lokalene til Tango Polar. Her møtes danseglade tango-entusiaster en gang i uka. Da Bylørdag besøker klubben på mandag er treningen allerede godt i gang og deltagerne får tips fra instruktør Christian Rikardson.

–Slik går dere, sier Christian og går sakte gjennom stegene de andre straks skal prøve seg på. I dag er det seksten som er kommet for å være med på treninga.

Hver mandag danses til langt ut på kvelden i Tromsøs tangoklubb. Foto: Stig-Lennart Sørensen.

Hver mandag danses til langt ut på kvelden i Tromsøs tangoklubb. Foto: Stig-Lennart Sørensen.

Her er det er folk i alle aldre og felles for dem alle er at de har på seg flotte dansesko. I bakgrunnen høres smektende musikk. Når det danses Argentinsk tango ser det ut som danserne svever over golvet. Det ser veldig elegant ut der parene flyter over gulvet i myke bevegelser. Teknikk og trinn må læres, men det virker som en rolig og inkluderende dansestil.

I en eske ligger småpenger og på et lite skilt står det ‘Fotskatt 30 kroner’. Det er summen deltagerne betaler for å være med på treninga. Det koster ikke mer.

DANS MED FØLELSER

Silvia Lutter er medlem av styret og forteller at tango passer for de som liker å danse tett.

–Det er ikke det tekniske som er i fokuset men følelsene. Alle kan danse og her er alle aldre og vektgrupper velkomne, sier Silvia.

Danseklubben startet for 15 år siden og er svært populært blant byens beboere. Et par ganger i året arrangerer Tango Polar kurs med verdenskjente instruktører.

I sommer var pågangen så stor at sommerferien til klubben ble avlyst.

–I tillegg til dansinga på mandag så arrangerer vi private dansefester hjemme hos hverandre, forteller hun. De arrangerer også overnattingsturer til Kråkeslottet på Senja. –Hos oss legger vi vekt på det sosiale, sier Silvia.

DANS TANGO PÅ BYLØRDAG

I morgen skal danseklubben ha stand i Storgata hvor de blant annet skal ha en utstilling av flotte dansesko. Klubbens medlemmer skal også demonstrere Argentinsk tango med mulighet for å være med og danse.

Silvia forteller at det er bare å komme innom på treningene. –Hver mandag klokka 1930 møtes vi og danser til langt ut på kvelden. Det er bare å komme innom, avslutter hun smilende.

Faktaboks:

Tango er en dans og musikkform som oppstod i Sør-Amerika på slutten av 1800-tallet. Dansen har sin lyssky opprinnelse i bordeller, lugubre kneiper og gatehjørner. Den tilhørte de lavere klasser og reflekterte dagliglivet til menn som danset mens de ventet på gledespikene.  I dag er Argentinsk tango den mest populære sosiale pardansen i Norge og i tillegg til danseklubben Tango Polar undervises det i de fleste større byer i Norge. Karakteristisk for denne dansen er den gir mange muligheter til eksperimentering med steg og figurer. Men man legger vekt på at det skal være uanstrengt eleganse, jevn flyt og reversert flyt. I tillegg fører den ene og den andre følger. (Kilde: Wikipedia)

Advertisements

Written by atomsmurf

February 1, 2015 at 5:43 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: