atomsmurf

Journaliststudent ved HiO – her er mine artikler

Innlevering 7 – vår 2011

leave a comment »

PROMILLEKJØRTE TIL LEGEVAKTA OG DRAPSTRUET SYKEPLEIER

1.april 2011 står en mann i tredveårene tiltalt for å ha drapstruet en sykepleier, promillekjørt med egen bil og for å ha brukt narkotika over en lengre periode. Han nekter straffeskyld for trusler og promillekjøring.

Aktor Torstein Lindquister sier til avisen at det ikke er tvil om skyldspørsmålet. -Det er snakk om troverdighet. Tiltalte lyver og med sine trusler og oppførsel har han derfor lav troverdighet, sier Lindquister til avisen.

Tidlig på morgenen den 25. oktober 2010 får politiet melding om at en sykepleier er angrepet på legevakten i Tromsø. To patruljer ankommer raskt på stedet og anholder en mann i tredveårene for drapstrusler og promillekjøring.

NEKTER STRAFFESKYLD

Den tiltalte mannen i vitneboksen. Tegning: Stig-Lennart Sørensen

Tiltalte forklarer at han var ute på byen kvelden i forvegen og drakk 5-6 pils. I løpet av natten ringte han en kompis som kjørte han til legevakta. Der forsøkte han få sovemedisiner men ble nektet. På vei hjem fra legevakta ombestemmer han seg og de snur tilbake. Han nekter å ha drapstruet sykepleieren men påstår at sykepleieren skjøv han vekk idet han ba om medisiner for andre gang. –Jeg husker ikke så klart fra da jeg kom tilbake, sier tiltalte til retten.

Da politiet kom ble han så skremt at han ikke klarte få fram navnet på sjåføren. –Jeg var redd for represalier fra sjåføren hvis han skulle bli innblandet, sier han til retten. Navnet forteller han derimot noen uker senere i et politiavhør. Ved anholdelsen ble det tatt blodprøve som senere viste at tiltalte hadde en alkoholpromille på 1.04 og i tillegg spor av hasj i blodet.

Sykepleieren er en mann i førtiårene som var på vakt den aktuelle morgenen. Da tiltalte ble sluppet inn for andre gang, eksploderte han i veldig truende adferd ifølge sykepleieren. –Han truet meg på livet og hevet knyttnevene som om han skulle slå, sier han. Sykepleieren fikk skjøvet tiltalte fra seg og låste seg inn på kontoret der tiltalte ikke kunne nå han. Sykepleieren ringte politiet som raskt kom til stedet. –Jeg fryktet det ville blitt en slåsskamp på kontoret hvor jeg kunne blitt skadet eller noe verre, sier sykepleieren tydelig beveget.

HAR IKKE KJØRT TILTALTE

En høy og tynn mann i tredveårene som tiltalte påstår var sjåfør den aktuelle natten forteller retten at de har vært venner, men nå er forholdet noe kjølig. Vitnet nekter for å ha kjørt tiltalte til legevakten.  –Hvorfor tror du tiltalte anga deg som sjåfør, spør aktor. –Jeg tror han ville ha noe å parere med og dermed unngå de opplagte konsekvenser, svarer vitnet lavt.

Politibetjenten forteller at politiet fikk melding om at en person hadde angrepet en sykepleier ved legevakten. Da de ankom var tiltalte rolig og ikke vanskelig ovenfor politiet sier betjenten. I lomma til tiltalte fant de bilnøkkelen. Utenfor i den kalde nattelufta stod tiltaltes bil med et varmt motorpanser. Ovenfor politiet sa tiltalte at sjåføren må ha stukket av.  Da blodprøvene ble tatt brøt tiltalte ut i gråt og sa han var lei seg for at han skulle miste førerkortet igjen.

Aktor la ned påstand om fengsel i 30 dager, bot og tap av førerkortet i 20 måneder. Forsvarer ba om frifinnelse på de to første punktene og en form for bot på det siste punktet. Forsvareren ba også om at personlige forhold skulle vektlegges da tiltalte for tiden er innlagt for behandling ved et psykiatrisk sykehus.

Tiltalte ønsker ikke å kommentere saken til avisen.

Dommen faller 6. april klokken 14.

Advertisements

Written by atomsmurf

April 8, 2011 at 8:24 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: